Het verhaal van Luc De Laet & Peggy Van Haver is er een van goesting, hard werken en een ferme portie gezonde ambitie. Dankzij vele uren gezonde weekend – en vakantiewerk leerde Luc de stiel van vleeshouwer. In 1992 begon hun verhaal in Hove, daaar nam Luc een zaak over van de familie Hendrickx. Wat begon met een beenhouwerij in Hove is uitgegroeid tot veel meer: een groothandel, een restaurant (reserveer hier), een tweede beenhouwerij in de Antwerp City Brewery en zelfs een exclusieve Butcher’s gin. Ondertussen is De Laet & Van Haver een internationaal begrip geworden en beleveren ze met hun groothandel de restaurateurs Albert Adria en breiden ze hun horecacliënteel verder uit binnen België maar ook buiten de landsgrenzen.
Luc & Peggy verwelkomen jullie graag in hun winkel in Hove, waar het hele team u met plezier zal verder helpen en begeleiden.
Tot binnenkort in de original butcher’s store Hove!
ORIGINE: IERLAND
Het geheim van de kwaliteit van Iers rundvlees is mals gras. De runderen in Ierland staan liefst acht à negen maanden per jaar in de wei en scharrelen hun eigen ‘natuurlijke’ kostje zo bij elkaar.
Veel bewegen betekent namelijk dat het vet mooi door het vlees verdeeld wordt. Grasgevoerd vlees van rund dat in de weide heeft gegraasd heeft meer omega 3 vetzuren, veel vitamine A en E en minder verzadigde vetzuren.
Cote a l’os – Rib Eye – Entrecote
ORIGINE: FRANKRIJK
Een bruin rosse kleur en zwart omrande ogen, dat zijn de kenmerken van het Aubrac-ras. De runderen voeden zich met het sappige gras van de hooglandweiden van de Aubrac. Daardoor zijn ze uitgegroeid tot een symbool voor de kwaliteit van de veeteelt in de Aveyron. Het vlees heeft een malse en kruidige smaak.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
ORIGINE: BELGIË
Het Belgisch Witblauw rund is afkomstig uit onze eigen Prosperpolder (Saeftinge). Gevoed met grassen en luzerne, deze koeien kenmerken zich door hun gespierde lichaamsbouw en zijn befaamd voor hun sappig, mager en mals vlees. Voor ons Belgisch Witblauw vertrouwen wij al meer dan 20 jaar op het vlees van Boerderij Raf Weemaes.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye – Filet Puur
ORIGINE: SCHOTLAND
Opgegroeid in de ruwe en regenachtige weilanden ten zuiden van de Schotse Highlands. Deze kleine maar robuuste koeien hebben een perfecte vetlaag en een dieprode kleur. Sterk gemarmerd en vol van smaak.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye – Filet Puur
ORIGINE: JAPAN
Oorspronkelijk afkomstig uit Japan. Doordat de Japanse overheid het ras niet exporteerde heeft men embryo’s gesmokkeld naar Chili en Australië en ze daar ingeplant in inheemse rassen. Zo heeft men de Japanse zwarte koe toch kunnen verkrijgen. Ondertussen doorgesijpeld tot in Europa, waaronder Spanje, Italië, België en Nederland. Typisch van vleesstructuur en marmering met een lichte oliesmaak als gevolg.
Origine: Frankrijk
De Bazadaise uit het zuidwesten van frankrijk staat vooral bekend om zijn sterk gevleesde karkas in verhouding tot een fijn en licht geraamte. Daarnaast wordt het vlees door fijnproevers geroemd vanwege de complexe smaakstructuur. Dit exemplaar is makkelijk te herkennen aan zijn grijze of antracietkleurige vacht.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
Origine: Frankrijk
De Blonde d’Aquitaine was oorspronkelijk in het Zuid-Westen van Frankrijk zeer populair aks trekdier. In 1962 kreeg het ras zijn naam als samenvoeging van drie lokale variëteiten met dezelfde kenmerken: Blond des Pyrénéés, Garonnais en Quercy. De opvallendste uiterlijke kenmerken van het ras zijn, naast de blonde kleur met hier en daar lichtroze vlekken, de sterk ontwikkelde schouders en de gespierde billen.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
Origine: Frankrijk
De Parthenaise is oorspornkelijk een melkras uit Bretagne en de Charente dat vooral bekend stond om zijn boter en in de negentiende eeuw een van de belangrijkste rassen in Frankrij kwas met een veestapel van meer dan een miljoen exemplaren. Tegenwoordig levert het ras uitzonderlijk fijn en smaakvol vlees dat weinig dooraderd is. De dieren hebben een roodroze vacht met onderbuik een grijzere kleur. Het vlees heeft fijne spiervezels en weinig vet.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
Origine: Frankrijk
De Maine-Anjou of Rouge des Pres is een ras van runderen van oorsprong uit de Anjou regio in West-Frankrijk. Het ontstond eind negentiende eeuw uit een kruising van de Mancelle en de Durham. Het vlees van de jonge kalveren is ondanks de jonge leeftijd al rijk met vet dooraderd en daarom vol van smaak. De dieren hebben een mooie roodbonte vacht met hier en daar witte vlekken.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
ORIGINE: BELGIË
Het Belgisch Rood rund of het Rode ras van West-Vlaanderen heeft een lange geschiedenis. Het ras hoort thuis in de provincie West-Vlaanderen en is de voorganger van het Belgisch Witblauw. De standaard beschrijft de rode koe als een groot, lang en zwaar dier. Toch moet het geheel een indruk van fijnheid en adel geven. Het is een vroegrijp ras dat ook gekend is om zijn grote groeikracht en zijn uitstekende vleeskwaliteit. Vol van smaak en licht gemarmerd.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye – Filet Puur
ORIGINE: FRANKRIJK
Zoals de naam doet vermoeden is de Normandi afkomstig uit Normandië. De Normandi is een dubbeldoelras. Het produceert zowel kwaliteitsvolle melk als smakelijk vlees. Door de jodium die in de lucht hangt is het vlees een tikkeltje pré salé.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
ORIGINE: JAPAN
De Wagyu Kobe of Wagyu Kagoshima wordt met de grootste zorg grootgebracht door de Japanse boeren. Het rund wordt gemasseerd en krijgt een uitgebalanceerd dieet. Door het strikte Japanse kwaliteitssysteem is elk rund dat wordt gedistribueerd van dezelfde hoge kwaliteit. Het zeer sterk gemarmerde vlees smelt in je mond en heeft een zeer rijke smaak.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
ORIGINE: ENGELAND
Typische Engelse vleeskoe, afkomstig uit de streek Herefordshire. Roodwit gekleurd en goed gespierd. Het vlees is licht gemarmerd en heeft een pure smaak.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
ORIGINE: DUITSLAND
Gekend om zijn zwart-witte kleurpatroon en uitstekende melkproductie. Het vlees heeft een grove, maar toch zeer malse structuur, is zwaar met vet dooraderd en heeft een smaak die richting melk en boter gaat.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
ORIGINE: FRANKRIJK
De meest bekende Franse vleeskoe. Afkomstig uit de regio Limoges. Het mooie rode vlees heeft een fluwele structuur, is mager en heeft een uitgebalanceerde en pure smaak. Het vlees van de limousin verliest nauwelijks gewicht bij bereiding en blijft heel sappig. Met andere woorden rundsvlees van hoge kwaliteit.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
ORIGINE: FRANKRIJK
Afkomstig uit d’Auvergne. Salers zijn rode runderen kenmerkend door hun lange kromme hoorns. Ze grazen in het Centraal Massief in Frankrijk. Door de plaats waar ze grazen bestaat hun voedsel uitsluitend uit grassen en kruiden. Hierdoor produceren ze heel mals, vetarm en smakelijk vlees. Mineraal van smaak. De Salers geniet vooral bekendheid als leverancier voor kazen als Cantal, Fourme d’Ambert en uiteraard Salers maar wint de laatste tijd in de culinaire wereld aan benlangstelling vanwege de rijke smaak, weinig vet, bijzonder mooie kleur, en aparte maar aangename vezelstructuur. Wellicht daarom wordt nog maar 5% van dit ras voor de zuivelproductie gebruikt. De Salers stamt uit het Centraal Massief en heeft een robuust en rustiek uiterlijk met een kenmerkende roodbruine wollige vacht.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
ORIGINE: FRANKRIJK
De Charolais is afkomstig uit de Auvergne waar ze een AOC erkenning hebben gekregen. Doordat deze dieren grazen in grote weilanden die bezaaid zijn met kruiden en luzerne krijgt het vlees een kruidig parfum. Het vlees heeft een donker rode kleur en is zeer mals en vol van smaak.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
ORIGINE: OOSTENRIJK
Dit dubbeldoelras, dat wordt gebruikt voor zijn melk en zijn vlees, wordt op natuurlijke wijze extensief gehouden in de Duitse en Oostenrijkse Alpenweiden. Naast gras eten ze vele in het gras aanwezige Alpenkruiden. Door dit dieet ontstaat vlees met een kenmerkende en zeer karaktervolle smaak. De voornaamste kenmerken van het vlees zijn de mooie vetbedekking, de fijne structuur en de goede marmering (vetdooradering).
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
ORIGINE: ITALIË
Het grootste ras ter wereld, afkomstig uit Toscane, Umbrië. Rasechte Chianina hebben kaarsrechte horens. Hun verblijf in de zonovergoten valleien waarin vele granen en gewassen groeien, zorgen voor fijn en licht gemarmerd vlees met een licht rode kleur.
Cote a l’os – Entrecote – Rib eye
ORIGINE: ITALIË
Afkomstig uit het noorden van Italië, regio Alba. Gevoed met grassen en Alpenkruiden. Misschien wel het meest gevleesde rund van Italië. Mager, super mals vlees dat mooi bruin bakt in de pan en vooral bekend is voor zijn cholesterolarm vlees. Fluwelig van structuur.
Cote a l’os – Rib Eye – Entrecote – Filet puur – Steak
ORIGINE: SPANJE, BASKENLAND
Het Baskische rundsvlees Rubia Gallega wint langzaam maar zeker aan bekendheid in de lage landen. Deze Spaanse producten hebben namelijk een spectaculaire smaak en zijn bovendien ook nog eens gezond. De runderen van het Rubia Gallega-ras kenmerken zich door de hoge mate van intramusculaire vetten. Door de leefwijze heeft het vlees een kruidige en ietwat zilte smaak wat de grootste Spaanse sterrenchefs ten zeerste weten te appreciëren.
Cote a l’os – Rib Eye – Entrecote
ORIGINE: ITALIË
Het Marchigiana rundvee is een vleesveeras ontstaan tijdens de Romeinse periode in de Marche, gelegen aan de oostkust van Italië. Dit snelgroeiende vleesras is wit van kleur met een zwarte staartpunt en zwarte neus. Ze hebben iets weg van de Piemontese runderen, alleen een slag groter. Het Marchigiana vleesvee staat bekend om haar rustige en hanteerbare karakter. Het vlees heeft een laag vetpercentage en is van een uitstekende kwaliteit.
Cote a l’os – Rib Eye – Entrecote
Dit varken is voornamelijk gekend vanwege zijn typische rode vacht en hangende oren. Durocs hebben echter aanzienlijke variatie in kleuren. De kleur kan variëren van een zeer licht gouden bijna gele kleur, tot een haast zeer donker mahonie. Deze varkens worden gevoederd op basis van olijfolie en een mix van pure grondstoffen zoals tarwe, gerst en mais. Dit geeft het varken een heel lekkere malse smaak.
Slagersvarken wordt gekweekt voor de betere slager, de slager die zijn klanten dagelijks een lekker stukje varkensvlees wil bieden aan een betaalbare prijs.
De kweek van onze dieren gebeurt met een specifieke Piétrain-beer. Dit ras heeft als unieke eigenschap dat het vlees zeer weinig vet bevat. De voeding van onze varkens bestaat voor 75% uit natuurlijke granen. Door deze gezonde voeding krijgt het vlees unieke eigenschappen. Ons varkensvlees zit boordevol hoogwaardige eiwitten, ijzer en zink. Slagersvarken is bovendien een bron van vitamines zoals A, D, B1, B6 en het essentiële vitamine B12.
Het vlees van het Iberico varken dankt zijn smaak aan verschillende factoren. Deze zwarte varkenssoort, die voorkomt in het Iberische schiereiland van Spanje, wordt namelijk volgens strenge regels gevoed, gekweekt en geslacht. Een eerste aspect van de smaak heeft het vlees te danken aan de geografische ligging van het schiereiland. Net zoals het klimaat een invloed heeft op een wijn, zal het hier ook een aanzienlijke invloed hebben op de smaak van het vlees. Een tweede, en misschien wel meest bepalende kenmerk, komt voort uit de voeding van het varken. Dit varken wordt in de laatste groeifase van zijn leven gevoed met eikels. En een derde aspect is het hoge scharrelgehalte van de varkens, wat de kwaliteit van het vlees ten goede komt.
De exclusieve smaak van Iberico vlees
Iberico vlees dankt zijn smaak aan de voeding en de gezonde portie beweging van de varkens; en dat gebeurt helemaal op natuurlijke wijze. In de herfst, wanneer het groen schaarser wordt en de eikels van de bomen vallen, voeden deze varkens er zich voornamelijk mee. De beweging zorgt voor de zachte kwaliteit en de eikels voor de nootachtige smaak van het vlees.
MAANDAG
1kg vers stoofvlees + 250 gr gratis
DINSDAG
1kg gehakt + 500 gr gratis
WOENSDAG
koteletten: 3+1
DONDERDAG
hamburgers: 4+1
VRIJDAG
vinken: 4+1
ZATERDAG
1kg pitta + pak broodjes gratis
Limited edition Sal De Ibiza
♥Fleur de Sel “La vie en rose”♥
Heerlijk fleur de sel zout van Ibiza met rozenblaadjes en een hint van rozenolie.
Gebruik het bij tajine, wild of lams. Dit gaat ook geweldig goed samen met donkere chocolade, chocomousse en vanille ijs. Ideaal voor de feestdagen om uw dessert een extra touch te geven.
Bij elk verkocht potje zout, doneert Sal de Ibiza €2 aan Pink Ribbon om het onderzoek naar borstkanker te ondersteunen.Voor degenen die meer informatie willen over Sal de Ibiza, kunnen dit terugvinden via deze link
U kan bij ons terecht voor catering op maat, wij kunnen ter plaatse komen om te koken, bakken en te bedienen. Afhankelijk van het aantal gasten en het thema werken wij samen met en voor u een ideaal concept uit. Naargelang de grootte van uw feest, kan u veel of weinig personeel inschakelen. Onze koks kunnen u ondersteunen bij het voorbereiden van de catering op uw feest. Daarnaast kunnen wij ook zorgen voor extra bediening. Indien gewenst kunnen wij ook het nodige materiaal aanleveren voor uw feest (in regie met Schoeters Rental Services), zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het perfecte verloop van uw feest.