The Butcher’s Store Antwerpen is een goedlachse rock-‘n-roll-slagerij in de Antwerp city brewery waar de ambacht van de slager terug naar de essentie wordt gebracht. In ons atelier wordt de vergeten charcuterie terug op de kaart gezet. De klok draaien we 70 jaar terug terwijl er wordt gewerkt met de hedendaagse technologie

Aanbod

  • Vlees Meat

Vlees

  • runds
  • varken
  • lam
  • kalf
  • gevogelte
  • paard
  • wild
  • charcuterie

runds

WAT IS DRY AGED VLEES? Dry aged vlees is vlees dat gedurende 3 tot 9 weken gerijpt wordt in een dry-aging cel. Dit gebeurt op een temperatuur van 2° C en een afgestemde luchtvochtigheid. Dry aging zorgt ervoor dat een groot deel van het vocht dat aanwezig is in het vlees verdampt. Ondertussen breken enzymen het spierweefsel af. Hierdoor krijgt het vlees een uitzonderlijk malse structuur en een rijke, intense smaak. Dry aging wordt bij ons toegepast op al onze uitheemse en- Belgische rassen om de volle smaak van het lekkere vlees terug naar de voorgrond te brengen.

varken

Wij bieden verschillende soorten varkensvlees aan, elk ras heeft een unieke smaakbeleving.

lam

Wij hebben 3 heerlijke soorten lamsvlees in ons assortiment. Tijdens de Paasperiode breiden wij ons aanbod lamsvlees extra uit. U kan bij ons terecht voor de filet, kroon, bout en nieren. Belgisch Lamsvlees – Schots Lamsvlees – Texel Lamsvlees.

kalf

Bij ons kan u terecht voor een ruim assortiment kalfsvlees.

gevogelte

Wij hebben een ruim aanbod aan gevogelte voor onze klanten. Kip – Scharrelkip – Zwartpootkip – Franse bio kip – Kalkoen – Duiven – Eend (in het wildseizoen hebben wij ook wilde eend.)

paard

Bij ons kan u terecht voor paardenentrecote en paardenfilet.

wild

Wild heeft een heerlijke uitgesproken smaak. Als de dagen kouder worden is het eten ervan een hartverwarmend feest voor de smaakpapillen. Wij hebben enkel het beste wild in ons assortiment. Wilde eend – Hert – Haas – Bosduif – Patrijs – Everzwijn

charcuterie

Als we de ambachten willen heropleven maken we onze charcuterie en salades ook zelf. De salades worden bereid volgens een klassiek recept in onze keuken en de charcuterie wordt gemaakt in ons atelier. Een greep uit ons assortiment van huisgemaakte charcuterie in ons atelier: Kalfsrol – Peterseliekop – Rib roast met kruidenkorst – Roast beef – Traaggegaard Buikspek – Gedroogde lamsham met kruiden – Oud recept frikadellenkoek – Kip curry – Vleessalade – Salade de Provence – Crabsla – Tonijnsla – Kipsla – Seldersla – Balletjes in tomatensaus – Kipsla bearnaise – Wildpaté’s – Secreto 07 Gin paté – Paté van de chef – Paté met appeltjes – Peperpaté

meet the friends >

BLACK ANGUS

ORIGINE: IERLAND
Het geheim van de kwaliteit van Iers rundvlees is mals gras. De runderen in Ierland staan liefst acht à negen maanden per jaar in de wei en scharrelen hun eigen ‘natuurlijke’ kostje zo bij elkaar.
Veel bewegen betekent namelijk dat het vet mooi door het vlees verdeeld wordt. Grasgevoerd vlees van rund dat in de weide heeft gegraasd heeft meer omega 3 vetzuren, veel vitamine A en E en minder verzadigde vetzuren.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Rib Eye – Entrecote

meet the friends >

AUBRAC

ORIGINE: FRANKRIJK
Een bruin rosse kleur en zwart omrande ogen, dat zijn de ken­merken van het Aubrac-ras. De runderen voeden zich met het sap­pige gras van de hooglandweiden van de Aubrac. Daardoor zijn ze uitgegroeid tot een symbool voor de kwaliteit van de veeteelt in de Aveyron. Het vlees heeft een malse en kruidige smaak.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

BELGISCH WITBLAUW

ORIGINE: BELGIË
Het Belgisch Witblauw rund is afkomstig uit onze eigen Prosper­polder (Saeftinge). Gevoed met grassen en luzerne, deze koeien kenmerken zich door hun gespier­de lichaamsbouw en zijn befaamd voor hun sappig, mager en mals vlees. Voor ons Belgisch Witblauw vertrouwen wij al meer dan 20 jaar op het vlees van Boerderij Raf Weemaes.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye – Filet Puur

meet the friends >

BLACK ABERDEEN

ORIGINE: SCHOTLAND
Opgegroeid in de ruwe en regen­achtige weilanden ten zuiden van de Schotse Highlands. Deze kleine maar robuuste koeien hebben een perfecte vetlaag en een dieprode kleur. Sterk gemarmerd en vol van smaak.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye – Filet Puur

meet the friends >

WAGYU

ORIGINE: JAPAN
Oorspronkelijk afkomstig uit Japan. Doordat de Japanse over­heid het ras niet exporteerde heeft men embryo’s gesmokkeld naar Chili en Australië en ze daar ingeplant in inheemse rassen. Zo heeft men de Japanse zwarte koe toch kunnen verkrijgen. Onder­tussen doorgesijpeld tot in Europa, waaronder Spanje, Italië, België en Nederland. Typisch van vlees­structuur en marmering met een lichte oliesmaak als gevolg.

meet the friends >

Bazadaise

Origine: Frankrijk
De Bazadaise uit het zuidwesten van frankrijk staat vooral bekend om zijn sterk gevleesde karkas in verhouding tot een fijn en licht geraamte. Daarnaast wordt het vlees door fijnproevers geroemd vanwege de complexe smaakstructuur. Dit exemplaar is makkelijk te herkennen aan zijn grijze of antracietkleurige vacht.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

Blonde Aquitaine

Origine: Frankrijk
De Blonde d’Aquitaine was oorspronkelijk in het Zuid-Westen van Frankrijk zeer populair aks trekdier. In 1962 kreeg het ras zijn naam als samenvoeging van drie lokale variëteiten met dezelfde kenmerken: Blond des Pyrénéés, Garonnais en Quercy. De opvallendste uiterlijke kenmerken van het ras zijn, naast de blonde kleur met hier en daar lichtroze vlekken, de sterk ontwikkelde schouders en de gespierde billen.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

Parthenaise

Origine: Frankrijk
De Parthenaise is oorspornkelijk een melkras uit Bretagne en de Charente dat vooral bekend stond om zijn boter en in de negentiende eeuw een van de belangrijkste rassen in Frankrij kwas met een veestapel van meer dan een miljoen exemplaren. Tegenwoordig levert het ras uitzonderlijk fijn en smaakvol vlees dat weinig dooraderd is. De dieren hebben een roodroze vacht met onderbuik een grijzere kleur. Het vlees heeft fijne spiervezels en weinig vet.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

Maine Anjou

Origine: Frankrijk
De Maine-Anjou of Rouge des Pres is een ras van runderen van oorsprong uit de Anjou regio in West-Frankrijk. Het ontstond eind negentiende eeuw uit een kruising van de Mancelle en de Durham. Het vlees van de jonge kalveren is ondanks de jonge leeftijd al rijk met vet dooraderd en daarom vol van smaak. De dieren hebben een mooie roodbonte vacht met hier en daar witte vlekken.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

WEST VLAAMS ROOD

ORIGINE: BELGIË
Het Belgisch Rood rund of het Rode ras van West-Vlaanderen heeft een lange geschiedenis. Het ras hoort thuis in de provincie West-Vlaanderen en is de voor­ganger van het Belgisch Wit­blauw. De standaard beschrijft de rode koe als een groot, lang en zwaar dier. Toch moet het geheel een indruk van fijnheid en adel geven. Het is een vroegrijp ras dat ook gekend is om zijn grote groeikracht en zijn uitstekende vleeskwaliteit. Vol van smaak en licht gemarmerd.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye – Filet Puur

meet the friends >

NORMANDI

ORIGINE: FRANKRIJK
Zoals de naam doet vermoeden is de Normandi afkomstig uit Normandië. De Normandi is een dubbeldoelras. Het produceert zowel kwaliteitsvolle melk als sma­kelijk vlees. Door de jodium die in de lucht hangt is het vlees een tikkeltje pré salé.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

WAGYU KOBE OF KAGOSHIMA

ORIGINE: JAPAN
De Wagyu Kobe of Wagyu Kagoshima wordt met de grootste zorg grootgebracht door de Japan­se boeren. Het rund wordt gemas­seerd en krijgt een uitgebalanceerd dieet. Door het strikte Japanse kwaliteitssysteem is elk rund dat wordt gedistribueerd van dezelfde hoge kwaliteit. Het zeer sterk ge­marmerde vlees smelt in je mond en heeft een zeer rijke smaak.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

HEREFORD

ORIGINE: ENGELAND
Typische Engelse vleeskoe, afkom­stig uit de streek Herefordshire. Roodwit gekleurd en goed ge­spierd. Het vlees is licht gemar­merd en heeft een pure smaak.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

HOLSTEIN

ORIGINE: DUITSLAND
Gekend om zijn zwart-witte kleur­patroon en uitstekende melkpro­ductie. Het vlees heeft een grove, maar toch zeer malse structuur, is zwaar met vet dooraderd en heeft een smaak die richting melk en boter gaat.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

LIMOUSIN

ORIGINE: FRANKRIJK
De meest bekende Franse vlees­koe. Afkomstig uit de regio Limo­ges. Het mooie rode vlees heeft een fluwele structuur, is mager en heeft een uitgebalanceerde en pure smaak. Het vlees van de limousin verliest nauwelijks gewicht bij bereiding en blijft heel sappig. Met andere woorden rundsvlees van hoge kwaliteit.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

SALERS

ORIGINE: FRANKRIJK
Afkomstig uit d’Auvergne. Salers zijn rode runderen kenmerkend door hun lange kromme hoorns. Ze grazen in het Centraal Massief in Frankrijk. Door de plaats waar ze grazen bestaat hun voedsel uitsluitend uit grassen en kruiden. Hierdoor produceren ze heel mals, vetarm en smakelijk vlees. Mine­raal van smaak. De Salers geniet vooral bekendheid als leverancier voor kazen als Cantal, Fourme d’Ambert en uiteraard Salers maar wint de laatste tijd in de culinaire wereld aan benlangstelling vanwege de rijke smaak, weinig vet, bijzonder mooie kleur, en aparte maar aangename vezelstructuur. Wellicht daarom wordt nog maar 5% van dit ras voor de zuivelproductie gebruikt. De Salers stamt uit het Centraal Massief en heeft een robuust en rustiek uiterlijk met een kenmerkende roodbruine wollige vacht.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

CHAROLAIS

ORIGINE: FRANKRIJK
De Charolais is afkomstig uit de Auvergne waar ze een AOC er­kenning hebben gekregen. Door­dat deze dieren grazen in grote weilanden die bezaaid zijn met kruiden en luzerne krijgt het vlees een kruidig parfum. Het vlees heeft een donker rode kleur en is zeer mals en vol van smaak.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

SIMMENTALER

ORIGINE: OOSTENRIJK
Dit dubbeldoelras, dat wordt gebruikt voor zijn melk en zijn vlees, wordt op natuurlijke wijze extensief gehouden in de Duitse en Oostenrijkse Alpenweiden. Naast gras eten ze vele in het gras aanwezige Alpenkruiden. Door dit dieet ontstaat vlees met een ken­merkende en zeer karaktervolle smaak. De voornaamste kenmer­ken van het vlees zijn de mooie vetbedekking, de fijne structuur en de goede marmering (vetdoor­adering).

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

CHIANINA

ORIGINE: ITALIË
Het grootste ras ter wereld, afkom­stig uit Toscane, Umbrië. Rasechte Chianina hebben kaarsrechte ho­rens. Hun verblijf in de zonover­goten valleien waarin vele granen en gewassen groeien, zorgen voor fijn en licht gemarmerd vlees met een licht rode kleur.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Entrecote – Rib eye

meet the friends >

PIEMONTEES

ORIGINE: ITALIË
Afkomstig uit het noorden van Italië, regio Alba. Gevoed met grassen en Alpenkruiden. Mis­schien wel het meest gevleesde rund van Italië. Mager, super mals vlees dat mooi bruin bakt in de pan en vooral bekend is voor zijn cholesterolarm vlees. Fluwelig van structuur.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Rib Eye – Entrecote – Filet puur – Steak

meet the friends >

RUBIA GALLEGA

ORIGINE: SPANJE, BASKENLAND

Ze hebben een groot gestalte en een tarwe- tot roodkleurige vacht. Aanvankelijk was dit een triple-doelras, dit wil zeggen dat het gehouden werd als vlees-, melk- en werkvee. Ondertussen wordt dit rund voornamelijk gehouden voor zijn vleesproductie. Het rund kent een natuurlijke en vrije levenswijze in het bergachtige landschap van Galicië. Dit vertaalt zich volop naar de spectaculaire smaak van dit vlees. Kruidig, ietwat ziltig van smaak met een hint van merg en boter. Het vlees van deze runderen kenmerkt zich bovendien door de hoge mate van intramusculair vet.

bij ons te verkrijgen:

Smaakkenmerken: kruidig, ziltige smaak met hint van merg en boter
Vetdooradering: sterk

meet the friends >

MARCHIGIANA

ORIGINE: ITALIË
Het Marchigiana rundvee is een vleesveeras ontstaan tijdens de Romeinse periode in de Marche, gelegen aan de oostkust van Italië. Dit snelgroeiende vleesras is wit van kleur met een zwarte staart­punt en zwarte neus. Ze hebben iets weg van de Piemontese run­deren, alleen een slag groter. Het Marchigiana vleesvee staat bekend om haar rustige en hanteerbare karakter. Het vlees heeft een laag vetpercentage en is van een uitste­kende kwaliteit.

bij ons te verkrijgen:

Cote a l’os – Rib Eye – Entrecote

meet the friends >

Duroc D’olives

Dit varken is voornamelijk gekend vanwege zijn typische rode vacht en hangende oren. Durocs hebben echter aanzienlijke variatie in kleuren. De kleur kan variëren van een zeer licht gouden bijna gele kleur, tot een haast zeer donker mahonie. Deze varkens worden gevoederd op basis van olijfolie en een mix van pure grondstoffen zoals tarwe, gerst en mais. Dit geeft het varken een heel lekkere malse smaak.

meet the friends >

Slagersvarken

Slagersvarken wordt gekweekt voor de betere slager, de slager die zijn klanten dagelijks een lekker stukje varkensvlees wil bieden aan een betaalbare prijs.
De kweek van onze dieren gebeurt met een specifieke Piétrain-beer. Dit ras heeft als unieke eigenschap dat het vlees zeer weinig vet bevat. De voeding van onze varkens bestaat voor 75% uit natuurlijke granen. Door deze gezonde voeding krijgt het vlees unieke eigenschappen. Ons varkensvlees zit boordevol hoogwaardige eiwitten, ijzer en zink. Slagersvarken is bovendien een bron van vitamines zoals A, D, B1, B6 en het essentiële vitamine B12.

meet the friends >

Het Iberico varken

Het vlees van het Iberico varken dankt zijn smaak aan verschillende factoren. Deze zwarte varkenssoort, die voorkomt in het Iberische schiereiland van Spanje, wordt namelijk volgens strenge regels gevoed, gekweekt en geslacht. Een eerste aspect van de smaak heeft het vlees te danken aan de geografische ligging van het schiereiland. Net zoals het klimaat een invloed heeft op een wijn, zal het hier ook een aanzienlijke invloed hebben op de smaak van het vlees. Een tweede, en misschien wel meest bepalende kenmerk, komt voort uit de voeding van het varken. Dit varken wordt in de laatste groeifase van zijn leven gevoed met eikels. En een derde aspect is het hoge scharrelgehalte van de varkens, wat de kwaliteit van het vlees ten goede komt.
De exclusieve smaak van Iberico vlees
Iberico vlees dankt zijn smaak aan de voeding en de gezonde portie beweging van de varkens; en dat gebeurt helemaal op natuurlijke wijze. In de herfst, wanneer het groen schaarser wordt en de eikels van de bomen vallen, voeden deze varkens er zich voornamelijk mee. De beweging zorgt voor de zachte kwaliteit en de eikels voor de nootachtige smaak van het vlees.

promoties

onze folders

nieuws & evenementen

contact

Map

contact

Kapelstraat 102 – 2540 Hove
03 455 26 74 – info@delaet-vanhaver.com
Maandag tot zaterdag van 8.30u tot 18u, zelfbediening van 8u tot 19u. Zondag gesloten.

Map
Onze eindejaarsfolder is erBestel vandaag en geniet morgen al van een feestmaal!

De feestdagen zijn in aantocht ... maar waarom wachten? Je kan reeds (bijna) alle gerechten uit de folder bestellen op onze webshop. Bestel voor 17h00 en je kan de dag erna vanaf 14h00 je bestelling ophalen of laten leveren.

Tot en met 19 december kan je terecht op de webshop. tussen 21 december en 3 januari gebruiken we enkel de eindejaarsbestelmodule  http://www.bestellingen-butcherstore.be (binnenkort live).