MARCHIGIANA

ORIGINE: ITALIË
Het Marchigiana rundvee is een vleesveeras ontstaan tijdens de Romeinse periode in de Marche, gelegen aan de oostkust van Italië. Dit snelgroeiende vleesras is wit van kleur met een zwarte staart­punt en zwarte neus. Ze hebben iets weg van de Piemontese run­deren, alleen een slag groter. Het Marchigiana vleesvee staat bekend om haar rustige en hanteerbare karakter. Het vlees heeft een laag vetpercentage en is van een uitste­kende kwaliteit.

RUBIA GALLEGA

ORIGINE: SPANJE, BASKENLAND

Ze hebben een groot gestalte en een tarwe- tot roodkleurige vacht. Aanvankelijk was dit een triple-doelras, dit wil zeggen dat het gehouden werd als vlees-, melk- en werkvee. Ondertussen wordt dit rund voornamelijk gehouden voor zijn vleesproductie. Het rund kent een natuurlijke en vrije levenswijze in het bergachtige landschap van Galicië. Dit vertaalt zich volop naar de spectaculaire smaak van dit vlees. Kruidig, ietwat ziltig van smaak met een hint van merg en boter. Het vlees van deze runderen kenmerkt zich bovendien door de hoge mate van intramusculair vet.

PIEMONTEES

ORIGINE: ITALIË
Afkomstig uit het noorden van Italië, regio Alba. Gevoed met grassen en Alpenkruiden. Mis­schien wel het meest gevleesde rund van Italië. Mager, super mals vlees dat mooi bruin bakt in de pan en vooral bekend is voor zijn cholesterolarm vlees. Fluwelig van structuur.

CHIANINA

ORIGINE: ITALIË
Het grootste ras ter wereld, afkom­stig uit Toscane, Umbrië. Rasechte Chianina hebben kaarsrechte ho­rens. Hun verblijf in de zonover­goten valleien waarin vele granen en gewassen groeien, zorgen voor fijn en licht gemarmerd vlees met een licht rode kleur.

SIMMENTALER

ORIGINE: OOSTENRIJK
Dit dubbeldoelras, dat wordt gebruikt voor zijn melk en zijn vlees, wordt op natuurlijke wijze extensief gehouden in de Duitse en Oostenrijkse Alpenweiden. Naast gras eten ze vele in het gras aanwezige Alpenkruiden. Door dit dieet ontstaat vlees met een ken­merkende en zeer karaktervolle smaak. De voornaamste kenmer­ken van het vlees zijn de mooie vetbedekking, de fijne structuur en de goede marmering (vetdoor­adering).

CHAROLAIS

ORIGINE: FRANKRIJK
De Charolais is afkomstig uit de Auvergne waar ze een AOC er­kenning hebben gekregen. Door­dat deze dieren grazen in grote weilanden die bezaaid zijn met kruiden en luzerne krijgt het vlees een kruidig parfum. Het vlees heeft een donker rode kleur en is zeer mals en vol van smaak.

SALERS

ORIGINE: FRANKRIJK
Afkomstig uit d’Auvergne. Salers zijn rode runderen kenmerkend door hun lange kromme hoorns. Ze grazen in het Centraal Massief in Frankrijk. Door de plaats waar ze grazen bestaat hun voedsel uitsluitend uit grassen en kruiden. Hierdoor produceren ze heel mals, vetarm en smakelijk vlees. Mine­raal van smaak. De Salers geniet vooral bekendheid als leverancier voor kazen als Cantal, Fourme d’Ambert en uiteraard Salers maar wint de laatste tijd in de culinaire wereld aan benlangstelling vanwege de rijke smaak, weinig vet, bijzonder mooie kleur, en aparte maar aangename vezelstructuur. Wellicht daarom wordt nog maar 5% van dit ras voor de zuivelproductie gebruikt. De Salers stamt uit het Centraal Massief en heeft een robuust en rustiek uiterlijk met een kenmerkende roodbruine wollige vacht.

LIMOUSIN

ORIGINE: FRANKRIJK
De meest bekende Franse vlees­koe. Afkomstig uit de regio Limo­ges. Het mooie rode vlees heeft een fluwele structuur, is mager en heeft een uitgebalanceerde en pure smaak. Het vlees van de limousin verliest nauwelijks gewicht bij bereiding en blijft heel sappig. Met andere woorden rundsvlees van hoge kwaliteit.

HOLSTEIN

ORIGINE: DUITSLAND
Gekend om zijn zwart-witte kleur­patroon en uitstekende melkpro­ductie. Het vlees heeft een grove, maar toch zeer malse structuur, is zwaar met vet dooraderd en heeft een smaak die richting melk en boter gaat.

HEREFORD

ORIGINE: ENGELAND
Typische Engelse vleeskoe, afkom­stig uit de streek Herefordshire. Roodwit gekleurd en goed ge­spierd. Het vlees is licht gemar­merd en heeft een pure smaak.

contact

Kapelstraat 102 - 2540 Hove
03 455 26 74 - info@delaet-vanhaver.com
BE0446.032.823

Maandag tot vrijdag van 08u30 tot 18u, zelfbediening tot 18u30.
Zaterdag van 8u30 tot 18u, zelfbediening tot 18u30.
Zondag gesloten.

Bestellingen Groothandel : www.butcherscraft.be

    Map

    contact

    Kapelstraat 102 – 2540 Hove
    03 455 26 74 – info@delaet-vanhaver.com
    Maandag tot zaterdag van 8.30u tot 18u, zelfbediening van 8u tot 19u. Zondag gesloten.

    Map