Het Iberico varken

Het Iberico varkensras is afkomstig uit het landschap van Dehesa, in Spanje en Portugal. Het is een van de best bewaarde ecosystemen in Europa. Het wordt getypeerd door weide beboste graslandschappen, met eiken bomen en een overvloed aan grassen en aromatische kruiden. Deze habitat zorgt voor het gebalanceerde dieet van de Ibericovarkens dat zeer belangrijk is voor de kenmerkende smaak van het varken.

Ze hebben een gemiddeld gestalte en een klein hoofd met een korte nek. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen 3 verschillende soorten. Bellota: deze varkens worden geslacht nadat zij exclusief geleefd en gescharreld hebben in het Dehesa landschap. Hun voeding bestaat dus uitsluitend uit eikels, aromatische grassen en andere natuurlijke producten uit de Dehesa. De term pata negra duidt op 100% Iberico varkens (100% Bellota ) die grootgebracht zijn met eikels. Cebo de Campo: deze varkens hun dieet bestaat uit voeder van de boerderij, maar ook uit natuurlijke producten uit de Dehesa. Ze groeien op in openlucht boerderijen waarvan een deel van de boerderij mogelijk ook overdekt is. Cebo: de varkens hun dieet bestaat uitsluitend uit voeder afkomstig van de boerderij.

 Het vlees heeft een rijke smaak en is bijzonder sappig. Het heeft een kenmerkende vetdooradering en is bovendien rijk aan onverzadigde vetten.

Slagersvarken

Slagersvarken wordt gekweekt voor de betere slager, de slager die zijn klanten dagelijks een lekker stukje varkensvlees wil bieden aan een betaalbare prijs.
De kweek van onze dieren gebeurt met een specifieke Piétrain-beer. Dit ras heeft als unieke eigenschap dat het vlees zeer weinig vet bevat. De voeding van onze varkens bestaat voor 75% uit natuurlijke granen. Door deze gezonde voeding krijgt het vlees unieke eigenschappen. Ons varkensvlees zit boordevol hoogwaardige eiwitten, ijzer en zink. Slagersvarken is bovendien een bron van vitamines zoals A, D, B1, B6 en het essentiële vitamine B12.

Duroc D’olives

Dit varken is voornamelijk gekend vanwege zijn typische rode vacht en hangende oren. Durocs hebben echter aanzienlijke variatie in kleuren. De kleur kan variëren van een zeer licht gouden bijna gele kleur, tot een haast zeer donker mahonie. Deze varkens worden gevoederd op basis van olijfolie en een mix van pure grondstoffen zoals tarwe, gerst en mais. Dit geeft het varken een heel lekkere malse smaak.

contact

Kapelstraat 102 - 2540 Hove
03 455 26 74 - info@delaet-vanhaver.com
BE0446.032.823

Maandag tot vrijdag van 08u30 tot 18u, zelfbediening tot 18u30.
Zaterdag van 8u30 tot 18u, zelfbediening tot 18u30.
Zondag gesloten.

Bestellingen Groothandel : www.butcherscraft.be

    Map

    contact

    Kapelstraat 102 – 2540 Hove
    03 455 26 74 – info@delaet-vanhaver.com
    Maandag tot zaterdag van 8.30u tot 18u, zelfbediening van 8u tot 19u. Zondag gesloten.

    Map