Butcher’s Craft zendt z’n dochters uit

Jonge slager Elke verliet ons in 2019 voor een avontuur in Australië

Elke De Belder is een jonge getalenteerde beenhouwster die na het afstuderen op PIVA bij Butcher’s Craft verder de kneepjes van het vak leerde. In 2019 besloot Elke ons te verlaten voor een avontuur in Australië.     

“Ik wilde net iets meer doen dan het gewone parcours afleggen: afstuderen, werken, een appartement of huis kopen en dat is het dan. Ik wou gaan reizen, en dan liefst naar een warmer land dan België. Ik hoorde van mijn nicht enkel goede dingen over Australië, dus besloot ik ook naar daar te trekken.”

Haar aankomst in Australië is allerminst ongemerkt voorbij gegaan. Elke kon meteen aan de slag, en werkt nu voor Origin: The Village Butchery. Een hoog aangeschreven slagerij en vleesgroothandel in Sydney. Naar Australië komen opende een nieuwe wereld voor Elke. “Het vlees wordt helemaal anders versneden en de stukken krijgen bijgevolg ook andere namen. Dat is even wennen, maar zo leer ik weer nieuwe dingen kennen. De mensen hier houden vooral van stevige steaks en verse stukken vlees, kortom alles wat op de barbecue kan.”

 
“Australiërs houden vooral van stevige steaks.” Foto: raremediummag

Elke werd opgemerkt door het toonaangevende Australische vleesmagazine Raremedium en werd door hen geïnterviewd voor hun special over vrouwen in de slagerswereld, wat daar en ook bij ons toch een beetje een mannenwereld blijft. “Mensen zeggen me dat slager zijn moeilijker is voor een vrouw, dat het geen meisjesjob is. En het is hard, vooral fysiek hard. Maar ik kan het aan.”

Ze voegt er terloops nog aan toe dan slagers in België erg ruig kunnen zijn, maar denkt toch vooral vol liefde terug aan haar periode bij ons. “Bij Butcher’s Craft werd ik steeds gemotiveerd om hard te werken. Ik ben er op m’n 17 begonnen, heb er alle kansen gekregen en ben daar erg dankbaar voor. Ik heb er vrienden gemaakt, maar ook vooral veel bijgeleerd over het slagersvak dat ik hier in Sydney ook kan toepassen. Oog voor detail, onze versnijdingen, de ‘vergeten’ stukken en de manier waarop er bij Butcher’s Craft aan dry aging wordt gedaan.” Elke scoorde ook een het met haar eigen Australische versie van ons Siciliaanse varkenshaasje, en een in spekband gerolde rosbief.


Elke aan het werk bij Origin, The Village Butchery in Sydney. Foto: raremediummag

En ze zwaait nog met lof voor ons  in het artikel: “One of the best butcheries in all of Belgium. They specialise in dry aging and the traditional craft of butchery and deliver all over Europe” Ze vertelt over ons werk aan elke Australische slager die het wel horen. “Hoewel ze in Australië ook goeie slagers hebben, heb ik er nog geen straffere tegengekomen die producten maakt als Secreto 07 of die z’n eigen gin op basis van vlees laat brouwen.”


Elke aan het werk bij Origin, The Village Butchery in Sydney. Foto: raremediummag

Elke is nog lang niet van plan om terug te keren naar de heimat. Ze is nog druk in de weer om de Australische slagers haar kunnen te tonen. Maar mocht het ooit gebeuren dat ze hier weer staat, hoopt ze dat er voor haar een plaatsje vrij is aan de versnijdingstafel bij Butcher’s Craft. En ze zal bij ons ongetwijfeld kunnen uitpakken met haar Australische meat pies en sausages. Altijd welkom, Elke!

contact

Kapelstraat 102 - 2540 Hove
03 455 26 74 - info@delaet-vanhaver.com
BE0446.032.823

Maandag tot vrijdag van 08u30 tot 18u, zelfbediening tot 18u30.
Zaterdag van 8u30 tot 18u, zelfbediening tot 18u30.
Zondag gesloten.

Bestellingen Groothandel : www.butcherscraft.be

    Map

    contact

    Kapelstraat 102 – 2540 Hove
    03 455 26 74 – info@delaet-vanhaver.com
    Maandag tot zaterdag van 8.30u tot 18u, zelfbediening van 8u tot 19u. Zondag gesloten.

    Map