Luc & Peggy: Een verhaal van goesting, hard werken en een ferme portie gezonde ambitie.

Luc De Laet leerde de stiel van beenhouwer, omdat hij dat moest van zijn vader, die varkensboer was. ‘Dik tegen zijn goesting’ overigens, want eigenlijk wou hij liever piloot worden. Maar door de opleiding te volgen, en door elk weekend en elke vakantie te gaan bijklussen als slager, is de passie vanzelf gekomen. En die passie, die brandt vandaag als nooit tevoren.

Keurslagerij de laet

De kiem voor het verhaal van Butcher’s Store werd gelegd in 1992, wanneer Luc in Hove een slagerij overnam van de familie Hendrickx. Hij was toen 24, en begon eraan met drie medewerkers. Luc zou van de slagerij al snel een succes maken door de focus te leggen op kwaliteit en innovatie. Hij haalt het label van keurslager, en wordt zelfs voor enkele jaren voorzitter van de Antwerpse vereniging voor keurslagerijen. Hij leert ook zijn vrouw Peggy kennen, die zijn evenknie blijkt op vlak van ambitie.

Grootse plannen

Na 17 jaar barst de winkel in de Mortselsesteenweg uit zijn voegen. Luc en Peggy bouwen in de Kapelstraat in Hove een gloednieuwe, veel grotere slagerij. Deze ruimte biedt Luc en Peggy de gelegenheid om hun dromen werkelijkheid te laten worden. Er is plaats voor een traiteursafdeling en ook een bistro, die we nu kennen als Butcher’s Dining.
Maar daar houdt het verhaal niet op. Wanneer de Antwerp City Brewery Luc en Peggy vraagt om een zaak te openen in de brouwerij, twijfelen ze geen moment. En zo ontstond de tweede zaak, de Butcher’s Store.

Terug naar het ambacht

Ondertussen groeit De Laet & Van Haver uit tot een begrip in de sector en ontgroeit Luc met zijn visie en denkwijze het kwaliteitslabel “Keurslager”. In 2017 beslissen Luc en Peggy hun eigen(zinnige) koers te varen. Ook zonder het kwaliteitslabel Keurslager staat De Laet & Van Haver garant voor kwaliteit en inspirerend vakmanschap.
Luc wil het ambacht van de slager terug naar de essentie brengen, maar met de technologie van vandaag. In Aartselaar wordt daarom Butcher’s Craft boven het doopvont gehouden. Een groothandel waar vlees wordt versneden en eigen charcuterie bereid wordt voor de slagerijen en de horeca, in binnen- en buitenland. Op grote schaal, maar nog steeds artisanaal.

2020

Zelfs in dit toch wel bijzondere jaar lijkt het voor Luc en Peggy, en hun team van meer dan 80 medewerkers, enkel maar harder te gaan. Samen met hun poulain Jules Koninckx openden ze dit jaar een nieuw vleesrestaurant ‘Maven’ én een derde Butcher’s Store, allebei op het Antwerpse Zuid. Bij de voorstelling van de nieuwe zaak liet Luc al even in de kaarten kijken: “Dit zal niet de laatste Butcher’s Store worden.” Je merkt het: dit ambitieuze verhaal is nog lang niet voorbij.

contact

Kapelstraat 102 - 2540 Hove
03 455 26 74 - info@delaet-vanhaver.com
BE0446.032.823

Maandag tot vrijdag van 08u30 tot 18u, zelfbediening tot 18u30.
Zaterdag van 8u30 tot 18u, zelfbediening tot 18u30.
Zondag gesloten.

Bestellingen Groothandel : www.butcherscraft.be

    Map

    contact

    Kapelstraat 102 – 2540 Hove
    03 455 26 74 – info@delaet-vanhaver.com
    Maandag tot zaterdag van 8.30u tot 18u, zelfbediening van 8u tot 19u. Zondag gesloten.

    Map